Nyugati régióülés

Az MSZÉSZ őszi régióülés sorozatának első állomása a bükfürdői Caramell Premium Resort szálloda volt 2021. szeptember 29-én.

A rendezvény Csere András szállodaigazgató, a nyugati régióvezető köszöntőjével kezdődött, aki szívélyes üdvözletét és köszönetét fejezte ki a jelen lévő 19 szállodás szakembernek és 41 társult tagnak, akiknek bemutatkozásával folytatódott az esemény.

 

 

A tagok felszólalása során mindenki elmondta a koronavírus ideje alatt tapasztalt rendhagyó helyzetben végzett operatív folyamatokat, ki hogyan élte meg az utóbbi időszakot, hogyan alakult az üzletmenet, továbbá milyen tervekkel indulnak neki az elkövetkezendő időszaknak.

 

Baldauf Csaba MSZÉSZ elnök előadásának főbb témái közé tartozott a VIZA és NTAK-kal kapcsolatos újítások, valamint aktualitások. Az elnöki beszámoló során szóba kerültek az esetleges jövőben kidolgozandó támogatási lehetőségek a szakma részére és a megvalósítandó közös célok hatékony eszközeinek előteremtése.

 

Gendur András, az MSZÉSZ gasztronómiai társelnöke a vendéglátásban használatos covid protokollról tartott előadásában sok gyakorlati tanácsot hallhattak a résztvevők.

 

A kerekasztal beszélgetés során – Baldauf Csaba elnök, Kovács Balázs Danubius Hotels vezérigazgató és MSZÉSZ alelnök, illetve Gendur András La Perle Noire társtulajdonos, Csere András moderálásával - fő témaként beszéltek a szakmát erőteljesen érintő munkaerőhiány okozta nehézségekről. Megvitatásra került, hogy miként lehet nem csupán megtartani, hanem visszacsábítani a pályaelhagyó szakmabelieket és milyen alternatívát alkalmaznak a jelenség mérséklésére és megoldására.

 

A régióülés programja:

09:3010:30 Érkezés, társult tagok kiállítása

10:30–10:35 Köszöntő

10:35–11:00 Szállodák bemutatkozása és tájékoztatása az üzletmenetről, beruházásokról

11:00–11:30 Társult tagok bemutatkozása

11:30–12:30 Ebéd

12:30–13:10 Elnöki beszámoló - aktualitások, Baldauf Csaba, MSZÉSZ elnök

13.10–13:50 Mi kerül az asztalra? Ajánlás kategóriánként, covid protokoll a büféasztalon – Gendur András,  MSZÉSZ gasztronómiai társelnök

13:50–14:30 Kerekasztal beszélgetés – Munkaerőhiány az iparágban

14:30–15:00 Toborzási trendek - Kótai Attila, Service Flow Kft. toborzási csoportvezető

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba