Zöld Szálloda

 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 1993-ban indította útjára  a környezet védelme érdekében a hazai szállodákat ösztönző tevékenységét. A munka egy szaklapban megjelent cikksorozattal indult, hiszen a környezet védelme nem vezetői döntés, vagy utasítás alapján lehet eredményes, hanem ha a munkatársak széles körének szemléletébe beépül a környezettudtosság. Megalakult a Szövetség környezetvédelmi szekciója, és elkészült "Ne zavarj" címmel az a programcsomag amely az energia- és víz takarékosségtól kezdve, a hulladék kezelésen, csökkentésen és újrahasznosításán át, a vendégek tájékoztatásáig részletes szempontokat tartalmazott, amelyek alapján a szállodák megalakíthatták saját környezetvédelmi team-jeiket, és ki-ki saját lehetőségeihez mérten elkezdhette a munkát.Az első pályázatot 1994-ben írta ki a Szövetség, és azóta kétévente jelenik meg az újabb kiírás. A sikeres pályázók 2 évre nyerik el a "Zöld szálloda" embléma viselésének jogát.


A pályázatokat 3 tagú zsűri bírálja el, szigorú szempontok alapján pontozza, és hirdeti ki a "dobogós" helyezetteket. Mintegy 10 éve már külön kerülnek értékelésre a hazai és nemzetközi szállodaláncokhoz tartozó, és az ún. független szállodák.


A pályázati kiírás is finomításra, szigorításra került az eltelt évek során, hiszen számos olyan törvény és rendelet lépett életbe, amelynek meg kell felelnie a szállodáknak is, így ezek teljesítése ma már alapvető feltétele a pályázatok értékelhetőségének.

 

Az "Örökzöld szálloda" címet azok a szállodák nyerik el, akik legalább háromszor bekerültek az első 3 helyezett közé.


Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

449

Szálloda

39.616

Szállodai szoba