Szállodások a Best of Budapest & Hungary díjazottjai között

2014április 02

bestofhungary.pngA Budapest Week Publishing kiadó tulajdonosa, Freed Péter által több mint két évtizede alapított Best of Budapest & Hungary napjainkra olyan multimédia platformmá vált, amely egyaránt szolgálja és tájékoztatja nyomtatásban (The Guide), online, hírlevélben és mobil alkalmazással is a magyarországi gasztronómia, vendéglátás és turizmus szereplőit: a szolgáltatókat, és kedvelőit, a fogyasztókat.


A Best of Budapest & Hungary Gálát minden év tavaszán rendezik meg; ezen az elmúlt év
legkiemelkedőbb éttermeit, szállodáit és egyéb szolgáltatóit díjazzák. A díjkiosztó gálaest helyszíne ezúttal is az InterContinental Budapest Hotel bálterme.


A rendezvény apropója a Best of Budapest & Hungary kiemelt díjak ünnepélyes átadása.


A Budapest Week Publishing kiadó ilyenkor mond köszönetet mindazoknak, akik az előző évben kiváló tevékenységükkel emelték a »minőség mércéjét«. A Best of Budapest & Hungary név garancia arra, hogy a szolgáltatást igénybe vevők bármikor visszatérve ugyanazzal a minőséggel találkoznak.


A kiadó 1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit és üzleti partnereit, illetve a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó, szállodai és más szolgáltatói szféra legjobbjainak. Az így beérkezett szavazatok, valamint a kiadó szigorú ellenőrzése alapján ítélik oda – idén 58 különböző kategóriában – a legjobbaknak járó elismerést.


A rendezvényen kilenc kiemelt díjat adnak át, amelyek közül a legrangosabb az ÉLETMŰ DÍJ. Ezt ezúttal a Best of Budapest & Hungary szakmai zsűrije Gerendai Károlynak ítélte azért a fesztiválszervező és gasztronómiai munkásságért, amellyel meghatározó módon hozzájárult ahhoz, hogy az egyre nagyobb számú külföldi vendég számára a magyarországi látogatás évről évre visszatérő programot jelentsen.


A kiemelt díjak között két új kategória is helyet kapott. Az egyik az »Év Cukrásza« elismerés, amelyet első alkalommal Pataki János nyert el – kiváló süteményei mellett a szakma összefogásáért és az utánpótlás neveléséért. A cukrász szakma fókuszba kerüléséhez kapcsolódik egy újdonság is. A vacsorát követően a bálterem előterében, »A város édes ízei« program keretében cukrászatok tartanak seregszemlét, és számtalan különleges sütemény megkóstolása édesítheti meg az estét a gála vendégei számára.


A másik új kategória az »Év Séfje« díj, amelyre Giorgio Cavicchiolót találta érdemesnek a kiadó szakmai zsűrije. Fausto di Vora jobbkezeként nyújtott két évtizedes teljesítménye a Fausto’s mindenkori kiemelkedő minőségének garanciája.


Harmadik alkalommal díjazza a Best of Budapest & Hungary az éttermek, vendéglátóhelyek szavazatai alapján az »Év Gasztro-borász«-át, aki nem csak az általa készített nedűvel, de a vendéglátóhelyek szakemberei iránti odafigyelésével, szakmai támogatásával, sommelier-ek tréningjével, borvacsorák szervezésével is elnyerte a gasztro-szakma szimpátiáját. A 2013-as év gasztro-borásza Heimann Zoltán lett.


Az »Év Éttermese« díjjal Modern kategóriában a zsűri Pintér Katalint az Onyx és a Gerbeaud, gasztronómus vezetőjét díjazza, figyelemmel arra is, hogy ezek már külföldön is öregbítik a magyar vendéglátás hírnevét.


Az »Év éttermese« Classic kategóriában Zsidai Zoltán Roy lett, sokoldalú étteremalapító munkássága mellett a jellegzetes magyar ízek megőrzéséért.


2012 óta, amikor a Best of Budapest egész Magyarországra kiterjesztette tevékenységét, s a neve Best of Budapest & Hungaryra változott, a vidék vendéglátásának legjobbjai is bekerültek a díjazottak körébe.


»Az év éttermese« – Vidék elismerést ezúttal Szikora Eszter és Paór Anikó vehetik át, akik a Rosinante Stílusos Vidéki Étterem és Fogadó népszerűsége mellett sokat tettek a Stílusos Vidéki Éttermiség gasztronómiai mozgalom életre hívásáért.


»Az év szállodása« díjat Emile Bootsma, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest igazgatója kapja. Vezetése alatt a szálloda újjáépült, megújult és bevezetett egy új koncepciót, amelynek eredményeként a főváros eddiginél is népszerűbb találkozási pontja lett.


»Az év szállodása« elismerést a Budapesten kívüli szállodák vezetői közül ezúttal Pusztai Erzsébet a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa és a büki Greenfield Hotel Golf & Spa igazgatója veheti át, kiemelkedő szállodavezetői teljesítményéért.


Mivel a közelmúltban az ország egy harmadik Michelin-csillagos étteremmel gazdagodott, a zsűri »Különleges elismerés«-t ad át Horváth Tamásnak és Kalocsai Zoltánnak a Borkonyha vezetőinek kiemelkedő gasztronómiai teljesítményükért.


A meghívottak körében minden évben a közélet és a szakma prominens személyiségeit üdvözölhetjük, a legkiválóbb szolgáltatók képviselőit, diplomatákat és az üzleti élet meghatározó szereplőit, döntéshozóit.


További információ: Kerényi Péter 06-20-9-447-112 email: pkerenyi@budapestweek.com

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.