Visszatekintés 2023-ra

2023december 04

 

 

Sajtómegjelenések: 200+ megjelenés

Közel 50 megjelenés a szakmai sajtóban (turizmus.com)

Tagságnak küldött tájékoztatók: 250+ e-mail

Facebook megjelenések száma: 200+ bejegyzés, 80.000 elérés

LinkedIn megjelenések száma: 170+ bejegyzés, 140.000 elérés

Az Instagram oldal újra aktív! Új bejegyzések száma: 9

Hírlevelek száma: 28+ (2000+ feliratkozó, 23.000 megnyitás)

  • Szakmai hírek
  • Társult tagok kedvező ajánlatai

MSZÉSZ Évkönyv 2023: 700 nyomtatott kiadvány

 


ÉV SZÁLLODÁJA 2022

Három év kihagyás után ismét meghirdettük az Év Szállodája pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség partnerségében.  Az idei évben 24 hotel döntött úgy, hogy megméretteti magát, mert büszke a magas szintű szolgáltatásaira, a szálloda állapotára, a dolgozói elégedettség érdekében tett törekvéseire, digitális fejlesztéseire, illetve az üzemeltetési eredménye is kitűnik a versenytársak közül. A díjátadásra 2023. március 14-én ünnepélyes keretek között került sor a Hilton Budapest szállodában a szakma és a turizmus állami irányításának képviselői jelenlétében.

A nyerteseket ITT tekintheti meg.

 

ÉV FIATAL SZÁLLODÁSA 2022
A fiatal tehetségek támogatása és az utánpótlás számára pozitív jövőkép kialakítása az MSZÉSZ egyik legfontosabb célkitűzése, ezért Szövetségünk pályázatot hirdetett immár az Év Fiatal Szállodása 2022 cím elnyerésére, amelyre 16 tehetséges, 35 év alatti szakember nevezett.
Az eredményhirdetésre az Év Szállodája díjátadó gálán került sor. A díjat Niedermüller Gábor, a Novotel Szeged szállodaigazgatója nyerte el. A nyertessel készült interjút elolvashatja ITT.
A pályázatról bővebben ITT olvashat.

 

TERMÉK INNOVÁCIÓS DÍJ 2023
Az idei évben újból meghirdettük az Év Technológiai Újítása pályázatot. A zsűri tagjai rendkívül tartalmas pályázatokkal találkozhattak. A Társult tagok pályázati anyagukban a szállodák számára hasznos, jövedelmező, vagy éppen költséghatékony, munkaerőkiváltó termékeket, szolgáltatásokat mutattak be. A zsűri döntése alapján a 3 leginnovatívabb termék az őszi közgyűlésen került bemutatásra, melyek közül a jelenlévők a Hotel Interactive Kft. Philips Tableaux, az áramfogyasztás nélküli „e-tinta” technológiával készült digitális kijelzőjét szavazták meg az Év Technológiai Újításának.
Bővebben a pályázatról ITT olvashat.

AZ ESEMÉNYEK FOTÓTÁRÁT ITT ÉRI EL.

 

TAVASZI RÉGIÓÜLÉSEK

2023 tavaszán Budapesten, Alsópetényben, Debrecenben, Győrben, Siófokon, Mohácson és Kecskeméten kerültek megrendezésre régióüléseink csodás helyszíneken. A kötetlen beszélgetések, tapasztalatcserék mellett érdekes és hasznos előadásokon vehettek részt az érdeklődők, többek között bemutatásra került minden régió teljesítménye, a vendéglátásban is bevezetésre kerülő NTAK adatszolgáltatás részletei, az MTÜ marketingtevékenysége, az MSZÉSZ következő évekre tervezett célkitűzései és stratégiája. A kávészüneteket a társult tagok kiállítása színesítette.

 

TAVASZI, LVII. KÖZGYŰLÉS AZ AQUAWORLD BUDAPEST SZÁLLODÁBAN

Tavaszi Közgyűlésünk 2023. május 18-án az Aquaworld Resort Budapest szállodában került megrendezésre, melyet egy kötetlen, get-together vacsora előzött meg. Közgyűlésünk napján megdöntöttük a korábbi részvételi számot, ugyanis közel 370 kolléga vett részt a rendezvényen. A szakmai program mellett több mint 60 társult tag kiállítása színesítette az eseményt. Az előadások alkalmával szó volt az adatvezérelt turisztikai értékesítésről, a hazai beruházásokról és fejlesztésekről, a Tripadvisor régiós helyzetéről, kilátásairól, a hűségpontok fontosságáról, a szállodaipart is érintő környezetvédelmi adónem és az e-áfa bevezetésének részleteiről, valamint a magyar gazdaság helyzetéről. A rendezvény alkalmával továbbá bemutatásra került a Ments Életet Alapítvány által létrehozott jótékonysági projekt is.

A Közgyűlésről részletesebben a következő oldalakon olvashat:

https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/ausztria-nyomaban-jarnak-csehorszagot-mar-leeloztek-a-magyar-szallodak-1186786

https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/a-versenykepesseg-zaloga-a-minosegi-szallodak-fejlesztese-1186796

https://turizmus.com/szabalyozas-orszagmarketing/jakab-zsofia-az-adatokra-epulo-marketing-a-turisztikai-szektor-sikerenek-kulcsa-1186810

 

ŐSZI RÉGIÓÜLÉSEK
2023 őszén BudapestenKeszthelyenBükfürdőnHajdúszoboszlónMátraházánPakson és Szegeden kerültek megrendezésre régióüléseink csodás tagszállodáinkban. A hét ülésen összesen több mint 200 szállodás szakember vett részt és átlagosan 40 társult tag kiállítása színesítette a kávészüneteket. Az tartalmas szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetések mellett ezúttal is a kötetlen beszélgetésen és tapasztalatcserén volt a hangsúly.

 

ŐSZI, LVIII. KÖZGYŰLÉS A BALATONFÜRED KONGRESSZUSI KÖZPONTBAN
Őszi Közgyűlésünk 2023. november 14-én és 15-én a Balatonfüred Kongresszusi Központban került megrendezésre. November 14-én közel 70 társult tag kiállító és közel 200 regisztrált szállodai szakember jelenlétével vette kezdetét a program. Az előadások során, a beruházásokat támogató hitelprogramok, a bankkártyás csalások megelőzése, a szállodaipari bérpiac és az új hulladékgazdálkodási rendszer aktualitásai kerültek fókuszba a szakértők által.
November 15-én már több mint 350 résztvevővel folytatódott a rendezvény. A köszöntők és az elnöki beszámoló után a jövedelmezőség aspektusait körbejáró kerekasztal-beszélgetéssel és Marie Audren, HOTREC igazgató előadásával folytatódott a program. A mesterséges intelligencia szállodaiparban való alkalmazhatóságáról is hallhattak a résztvevők, valamint Steigervald Krisztián ismertette, hogy miből fakadnak az ellentétek a különböző generációk munkavállalói között. A rendezvény során bemutatásra került továbbá egy applikáció is, mely a munkavállalók gyors és hatékony betanulását segíti.

A Közgyűlésről részletesebben a következő oldalakon olvashat:

https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/generacios-kuzdelmek-arharc-es-a-bitang-eros-ai-az-mszesz-kozgyules-masodik-napjan-1189621

https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/mszesz-kozgyules-balatonfured-kongresszusi-kozpont-1189597

2024 április

HOTREC KÖZGYŰLÉS BUDAPESTEN
Szövetségünk idén jelentette be, hogy 2024. április 24-26. között Budapesten tartja közgyűlését a HOTREC, ami a hazai szállodák és éttermek nemzetközi elismerését jelenti.

 

2023 június

BUSINESS EXCELLENCE
Idén 11 kategóriában kerültek átadásra a szakmai zsűri döntése és a közönségszavazás eredménye alapján a Business Excellence díjak, azoknak a vállalkozásoknak, melyek a hazai üzleti turisztikai piacon szolgáltatásuk színvonalával kiemelkedtek versenytársaik közül. Több tagunk részesült elismerésben: Hotel Moments Budapest, Budapest Marriott Hotel, Four Points by Sheraton Kecskemét, LUA Resort, Etyeki Kúria Borászat / Winery, Hotel Helikon, White Raven Skybar & Lounge.

A díjátadóról megjelent cikket ITT olvashatja el.

 

2023 február

TURIZMUS.COM TOP 50 KIADVÁNYA
Az immár 9. alkalommal megjelenő exkluzív kiadványban, amely a turizmus-vendéglátás ágazat 50 fontos szereplőjét mutatja be, Flesch Tamás elnök kilenc, Baldauf Csaba tiszteletbeli elnök nyolc és Kovács Balázs alelnök hét alkalommal szerepelt. Nem csak Elnökségi tagjaink, hanem számos Választmányi tagunk is, idén már sokadik alkalommal kapott helyet a Turizmus.com TOP 50 kiadványában.

 

2023 szeptember

A SZAKMA ÖSSZEFOGÁSÁNAK EREDMÉNYE

Több tagszállodánk nyújtott segítséget a Baptista Szeretetszolgálatnak.

 

2023 szeptember

GUNDEL-KÁROLY DÍJ
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete által alapított Gundel Károly-díjat idén Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. (Gerbeaud Kávéház, Onyx Műhely, Émile Étterem) alapító-tulajdonosa és Nyíri Sándor, a MoszkvaTér Bisztró alapítója vehette át.

A cikk ITT olvasható.

 

2023 szeptember

BUDAPEST TURIZMUSÁÉRT DÍJ
A Budapest Turizmusáért Díjat Szövetségünk elnöke, a Continental Group ügyvezető tulajdonosa, Flesch Tamás nyerte el. A szakmai tudás mellett a rengeteg munka és befektetett energia került elismerésre.

A díjátadásról bővebben ITT olvashat.

 

2023 szeptember

KIÁLLÍTÁS VESZPRÉMBEN, A PANNON EGYETEMEN
A Turizmus Világnapján a Pannon Egyetemen megnyílt az MSZÉSZ vándorkiállítása, amely bemutatja a hazai szállodaipar és Szövetségünk több mint fél évszázados történetét.
Bővebben ITT olvashat róla.

 

2023 október

MEGJELENÉS A VILÁG EGYIK LEGFONTOSABB UTAZÁSI ÉS TURISZTIKAI RENDEZVÉNYÉN

A WTM minden évben 3 napot jelent a szektor nagyágyúival. Átlagosan közel 180 országból több mint 35 000 szakember vesz részt az eseményen, hogy tájékozódjanak az újdonságokról. Tagszállodánk, az Év Szállodája 2022 pályázat egyik nyertese, a Hotel Moments Budapest is a kiállítók között volt.

 

2023 november

IDÉN 9 TÁRSULT TAGUNK KAPOTT ELISMERŐ OKLEVELET A NOVEMBERI KÖZGYŰLÉSEN
Minden év novemberében, közgyűlésünkön kerülnek kiemelésre azok a Társult tagok, akik sok-sok éve partnerei a Szövetségnek, akik 10, vagy akár már 50 éve szinte minden rendezvényen részt vesznek, kapcsolatokat, barátságokat építenek, hasznosnak találják azt, hogy tagok legyenek. Idén 9 Társult tagunk kapott elismerő oklevelet: Alois Dallmayr Automaten-Service Bt., Assist-Trend Kft., Hostware Kft., Magyar Turisztikai Ügynökség, Naturtex Kft., Polizo Kft., Progast Kft., Tallér Co. Kft., Turizmus Online.


2023 november

FIABCI DÍJAK
A FIABCI Magyar Tagozata idén 25. alkalommal hirdette meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadóra a Néprajzi Múzeumban került sor. A FIABCI Hungary díjakat az alábbi tagszállodáink nyerték 2023-ban:
Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest, Kozmo Hotel Suites & Spa, Radisson Blu Béke Hotel, Budapest, Mercure Debrecen, MenDan Magic Spa & Wellness Hotel Zalakaros.

Az eredményekről bővebben ITT olvashat.

 

2023 november

KLASSZIS TOP DESIGN
Ezeket a szállodákat és éttermeket díjazták a Klasszis TopDesign 2023 versenyen - Turizmus.com
A hazai szállodáknak különböző kategóriákban lehetett nevezni belsőépítészeti, lakberendezési és tervezési megoldásokkal. Tagszállodáink, akik díjazásban részesültek: B&B Hotel Budapest City, Budapest, Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton, Szántód, Sziget Hotel, Nyíregyháza, Andrássy Kúria & Spa, Tarcal, Radisson Hotel Budapest BudaPart, Budapest, Minaro Hotel Tokaj MGallery, Tokaj.


2023 december

Az MSZÉSZ munkatársai is leadták ajándék cipősdobozaikat!

A jótékonysági akcióhoz évről évre, egyre többen csatlakoznak, hogy a rászoruló gyermekek karácsonyát szebbé tegyék. Tagszállodáink munkatársai országszerte készítették az ajándékcsomagokat. Az ünnepek alatt az adományok Magyarország és a határon túli magyarlakta falvak nélkülöző gyermekeihez kerültek.

2023 december
TRAVEL AWARDS
Az idei évben a Nők Lapja először rendezte meg a Travel Awards versenyt, amelyben szállodák és vendéglátóhelyek is versenyeztek a legjobbnak járó díjért.

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.