Vendégélmény fokozása az AR segítségével?

2023október 02

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).

 

 

  • Újra gondolt check-in élmény

 

Képzelje el, hogy belép a szálloda lobbyjába, ahol okostelefonja azonnal az Ön útmutatójává válik. Ahogy belép, az AR technológia interaktív táblákat helyez el a képernyőn, és könnyedén elvezeti Önt a bejelentkezési pulthoz vagy olyan szolgáltatások felé, mint a liftek és éttermek.

 

Mit szólna egy virtuális asszisztenshez, amely felbukkan a készülékén? Ez az AR-alapú technológia lépésről lépésre nyújthat útmutatást a bejelentkezési folyamathoz, frissítéseket javasolhat, vagy kedvezménykuponokat kínálhat, hogy az érkezés zökkenőmentes és kellemesebb legyen.

 

  • Szállodai szoba, mint digitális tér

 

Az AR magába foglalja a potenciális lehetőségeket, hogy szobáját rendkívül személyre szabottan egy digitális élménnyé varázsolja. Mielőtt még kinyitná az ajtót, egy AR-alapú virtuális túra 3D-s áttekintést nyújthat a szoba felszereltségéről, elrendezéséről és funkcióiról.

 

Miután elfoglalta a szobáját, okostelefonja AR-képes távirányítóvá válhat a szobájában. Képzelje el, hogy készülékét a légkondicionáló felé irányítja, és megjelenik egy vezérlőfelület, amely lehetővé teszi a hőmérséklet beállítását. Szobaszervizre vágyik? Mutasson az üres tányérra vagy a minibárra, és egy AR menü életre kel. Leadhatja rendelését anélkül, hogy a nyomtatott étlapot böngésznie vagy telefonálnia kelljen.

 

  • A felfedezésés a navigáció egyszerűvé válik

 

Az AR technológia valós idejű navigációs segédeszközöket kínál irányjelzőkkel és útmutatókkal, amelyek segítenek megtalálni az olyan létesítményeket, mint az edzőterem, a medence vagy a konferenciatermek.

 

Sőt, a technológia a szálloda falain túl is alkalmazható. Az eszközt a szobaablakon keresztül kiirányítva megtekintheti a helyi látványosságok, múzeumok vagy éttermek AR indikátorait, vagyis a foglalási vagy jegyvásárlási lehetőségeket hozzájuk. A külföldi vendégek számára az AR a feliratok, menük vagy akár a valós idejű beszélgetések azonnali fordítását is lehetővé teszi, segítve ezzel a nyelvi akadályok leküzdését.

 

  • A biztonság az első

 

A biztonság és a higiénia az utazók központi kérdésévé vált. Vészhelyzetben eszköze végig vezeti Önt a legbiztonságosabb és leggyorsabb úton a legközelebbi kijárathoz. Továbbá a vendégeknek lehetőségük van a készüléket a szobában található különféle tárgyakra irányítani, és ezen tárgyakról információkat kérni, például arról, hogy mikor történtek az utolsó tisztítási vagy fertőtlenítési eljárások.

 

  • Szabadidős és üzleti szolgáltatások

 

A technológia lehetővé teszi, hogy családjával együtt részt vegyenek egy kincsvadászatban a szálloda területén, amely nemcsak szórakoztató, hanem oktatási célokat is szolgál, bemutatva a szálloda történetét és a helyi kultúrát. Az üzleti utazók számára is számos előnyt kínál. Értekezletek során az eszközt a konferenciaasztalra irányítva megtekinthetik a résztvevők nevét, címét és rövid életrajzát.

 

A jövő most van

 

A kiterjesztett valóság integrálása a szállodákba nem csak egy távoli álom, hanem egy már valóságos tendencia, amely globálisan alakítja a vendégek élményeit. Az egyszerűsített bejelentkezéstől a személyre szabott szobaélményekig, a valós idejű navigációtól a biztonsági funkciókig és az interaktív szabadidős tevékenységekig az AR lehetőséget teremt arra, hogy a szállodai tartózkodás minden eddiginél kényelmesebbé, vonzóbbá és emlékezetesebbé váljon.

 

Forrás: eHotelier

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.