A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2024. januárjában ismét meghirdette a presztízsértékű Év Szállodája pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai partnerségében.
A Szövetség 2013-ban azzal a céllal hívta életre a pályázatot, hogy a szektor kiemelkedő szállodáit példaképként állítsa az iparág elé és a vendégek figyelmét is felhívja a magas minőségű szolgáltatásokat kínáló hotelekre. A szállodákat nem csak a kínálati színvonaluk szempontjából értékeli a zsűri, hanem a pályázatban bemutatott példaértékű személyzeti politika, az üzemeltetést segítő innovatív fejlesztések, a kidolgozott, a szálloda minden munkavállalóját érintő CSR stratégia, illetve a versenytársakhoz viszonyított piaci teljesítmény is figyelembevételre kerül.
Az idei évben is számos hotel döntött úgy, hogy megméretteti magát, mert büszke a magas szintű szolgáltatásaira, a dolgozói elégedettségére, a digitális fejlesztéseire, illetve üzemeltetési eredményére.
A Szállodaszövetség által felkért szakmai zsűri tagjai Juszkó Anita, a Four Points by Sheraton Kecskemét igazgatója, Szerdi Zsuzsanna, a Hotel Lycium**** Debrecen igazgatója, Schmidt Ferenc, a Crocus Gere Bor Hotel & Resort szállodavezetője, Fazekas Tamás, az Anantara, New York Palace Hotel igazgatója, illetve dr. Szauter István, a Frivex Consulting ügyvezetője voltak.
Az Év Szállodája 2023 pályázat nyerteseit 2024. március 8-án, a Hilton Budapest szállodában tartott ünnepélyes gálaesten hirdették ki.
Az Év Szállodája 2023 cím kategórianyertesei:
A zsűri különdíjakkal is kitüntette a legjobbakat:
A Hilton Budapest szálloda méltán nyerte el a legjobb 5 csillagos szálloda díját, mivel az est során felszolgált exkluzív vacsora minden résztvevőnél osztatlan sikert aratott.
A menüsorhoz a prémium borpárosítást a Malatinszky Kúria és a Sauska borászatok biztosították a Villány-Siklós Borút Egyesület közbenjárásával. A díjátadások utáni ünnepléshez pedig az Etyeki Kúria Borászat, az Erdinger sör, a Zsoldos Pálinka Manufaktúra és a Zsolnay Gin járult hozzá.