Infláció az Amerikai Egyesült Államokban

2022május 23

A legfrissebb adatok szerint idén az infláció 1981 óta soha nem látott mértékben emelkedett, mely a turizmust is érintette.

 

Az USA Munkaügyi Hivatalának statisztikája szerint a fogyasztói árindex 2022 februárjában 7,9%-kal, márciusában 8,5%-kal nőtt 2021 hasonló hónapjaihoz képest. Ilyen gyors ütemű árnövekedés nem fordult elő 1981 óta.

 

A Federal Reserve szerint a szállodai árak 25,1%-kal, az autókölcsönzés árai 23,4%-kal, az éttermi árak 6,9%-kal múlták felül a múlt évieket.

 

A légiközlekedés árai idén havonta 10,7%-kal, a tavalyihoz képest 24%-kal lettek magasabbak, ami főleg annak tulajdonítható, hogy az üzemanyagárak márciusban februárhoz hasonlítva 18,3%-kal nőttek. Ugyanakkor a repülőjegyek iránti kereslet nőtt, februárban elérte a koronavírus járvány előtti kereslet 89%-át. Az üzemanyagárak növekedését a legtöbb légiközlekedési vállalat áthárította a fogyasztókra, s ennek következtében az átlag repülőjegy ára 2021-hez képest 100%-kal magasabb lett.

 

Számos közgazdász arra hívta fel a figyelmet, hogy az üzemanyag árak emelkedése, illetve a gyorsuló infláció negatívan érintheti a turizmust. Ugyanakkor a Travel Advisors márciusban készített tanulmánya azt mutatja, hogy a turizmusban mutatkozó emelkedő árak nem csökkentették a foglalásokat, nem indult meg lemondási hullám.

 

Forrás: www.travelpulse.com/news/impacting-travel/how-inflation-is-impacting-us-travel-industry.html

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.