A FEDE akkreditált tagjaként az Avicenna International College (AIC), a szervezet engedélyével , FEDE kurzusok széles skáláját nyújtja alapítványi, alapképzési és mesterképzési szinten.

A 2022-2023-as tanévtől indulnak az AIC-FEDE turizmus és szállodamenedzsment, valamint informatika szakok.

Az Avicenna International College (AIC) 1995-ben kezdte meg tevékenységét a Semmelweis Egyetem Budapesten tanuló orvostanhallgatóinak biztosított rövid kurzusokkal. Később egy teljes, egyéves egyetemi előkészítő programot állítottunk össze azok számára, akik bármely, az orvostudományhoz kapcsolódó magyarországi szakon tervezik befejezni tanulmányaikat. Ez a tanfolyam az „Avicenna Medical Foundation Program” vagy AMFP nevet kapta. Napjainkban az AMFP-t jó eredménnyel teljesítő hallgatókat számos, angol nyelvű orvosi képzéssel rendelkező európai egyetemre felveszik, többek között Magyarországon, Olaszországban, Csehországban, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Litvániában, Lettországban, az Egyesült Királyságban, Szerbiában és Oroszországban.
Az AIC nemzetközi középiskolai programokat is létrehozott, és az Oktatási Hivatal (OH) engedélyével két tanítási nyelvű középiskolaként is működik. A diákok kétnyelvű érettségi bizonyítványt szerezhetnek. Ezt a középfokú végzettséget igazoló oklevelet az egész EU-ban elfogadják. Diákjaink anyanyelvi szinten sajátítják el az angol nyelvet, és emellett egyszerre tanulnak magyarul és németül. Az AIC-ben érettségizettek bármelyik magyar egyetemen folytathatják tanulmányaikat magyar vagy angol nyelven is.

Az AIC egyedülálló oktatási szolgáltató Európa szívében, az egyetlen NCUK Study Center a kontinentális Európában, amely magas színvonalú, egyéves, brit egyetemekre bekerülést segítő felvételi előkészítő tanfolyamokat kínál.
Igazgató
Szabó Szabolcs Ede
Tagsági igazolvány száma
3049