Rólunk

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége – amely 1968. március 30.-án 17 szálloda részvételével alakult – a magyar turizmus és vendéglátás egyik meghatározó szakmai szervezete. Jelenlegi tagsága meghaladja az 500-at. Közöttük található közel 400 szálloda, mintegy 35.000 szállodai szobával - melyek a hazai hotel kapacitás kb. 70 %-át képviselik - továbbá 7 szállodalánc, 26 önálló étterem, 20 közép- és felsőfokú oktatási intézmény, közel 100 társult tag, egyéni tagok.

 

Az MSZÉSZ szakmai, érdekképviseleti tevékenységét – az egész országot lefedve – 7 régióban fejti ki, s így megjeleníti Magyarország különböző területein – Budapesten, a vidéki nagy városokban, üdülő és gyógyhelyeken - elhelyezkedő, különböző kategóriájú és típusú szállodák és vendéglátó üzletek érdekeit.

 

Az MSZÉSZ célja a Magyarországon a szálloda és vendéglátóiparban működő vállalkozások politikamentes szakmai- és érdekképviselete, lobbizás annak érdekében, hogy az ágazatban működő vállalkozások részére olyan gazdasági és szabályozási környezet alakuljon ki, amely segíti annak fenttarható működését, fejlődését. Meggyőződésünk, hogy a turizmus – s ezen belül – a szállodaipar és a vendéglátó vállalkozásainak sikere, elősegíti az ágazat nemzetközi versenyképességének erősödését, s hozzájárul a magyar gazdaság sikeréhez úgy az állami és önkormányzati adóbefizetések révén, mint a foglalkoztatás terén.

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba