Budapesti régióülés

2021október 08

Az MSZÉSZ őszi régióülés sorozatának harmadik állomása a budapesti Mercure Budapest Castle Hill szálloda volt 2021. október 7-én. A rendezvényen több mint 70 fővárosi szállodás szakember és több mint 40 társult tag vett részt.

 

Fotó: Csárdás Ferenc


A Magyar Turisztikai Ügynökség képviseletében Könnyid László tartott prezentációt, aki kiemelte, hogy 2021 nyarán már 40-60% közötti foglaltságról számolhattak be a fővárosi szállodák, s hogy a fővárosban szeptemberben realizált 11,3 milliárd forintos szálláshely bevételnek több mint 80 százalékát szállodákban költötték el a vendégek, ez az összeg négyszerese a tavaly szeptemberinek.


Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója elmondta, hogy sikerrel zajlott a Budapesti Őszi Fesztivál, s már tervezik a karácsonyi vásárt és a tavaszi fesztivált is.


Baldauf Csaba elnöki beszámolójában felhívta a figyelmet néhány fontos jogszabályi változásra is, többek között arra, hogy 2022. január 1-jéig könnyítést kapnak a szálláshelyek a VIZA-rendszer kapcsán, valamint kitért az NTAK rendszerére is.
Beszámolt arról is, hogy a turizmus-vendéglátás szakirányokra 25 százalékkal kevesebben felvételiztek a felsőfokú képzésben, mint a korábbi években.

 

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője a 2021-es légiutas-forgalmi adatokról, a járatok újraindulásának üteméről és a reptér fejlesztéseiről számolt be.

 

Horváth Anikó, a Booking.com account managere a foglalási oldal újdonságairól tartott előadást. Adataik azt mutatják, hogy a magyarok is egyre inkább elkezdték használni a Bookingot.

 

Jávorka Zsombor szállodaigazgató pedig bemutatta Budapest első Accor combo szállodáját, az Ibis Mercure Castle Hill szállodát.

 

A budapesti régióülés egy angol nyelvű kerekasztal-beszélgetéssel fejeződött be, amelyen Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója, az Accor szállodalánc két képviselője, Stephen Hadley (Vice President Eastern Europe) és Komlósi Gabriella (Director Talent & Culture Eastern Europe), valamint Kerek Péter, az Accent Hotels ügyvezető-helyettese a munkaerőhelyzet kihívásairól beszélgetett Nagy-Szász István, a CPI Hotels Hungary general managerének moderálásával.

 

Részletes beszámoló: www.turizmus.com

 

A régióülés programja:
09:30–10:00 Érkezés, regisztráció
10:00–10:30 Könnyid László (MTÜ) és Faix Csaba (Budapest Brand) köszöntője; Elnöki beszámoló, Baldauf Csaba
10:30–11:00 Budapest Airport Update: Bogáts Balázs, Head of Airline Development and Commercial Planning
11:00–11:30 Booking.com Update: Jánosi Anita és Horváth Anikó, account managerek
11:30–12:00 Kávészünet, társult tagok kiállítása
12:00–12:15 Bemutatkozik az Ibis Mercure Castle Hill, az Accor első combo szállodája Budapesten!
Előadó: Jávorka Zsombor, General Manager
12:15–13:00 Mi a helyzet a munkaerővel?
CEO Kerekasztal: Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója, az Accor szállodalánc két képviselője: Stephen Hadley (Vice President Eastern Europe) és Komlósi Gabriella (Director Talent & Culture Eastern Europe), Kerek Péter, az Accent Hotels ügyvezető-helyettese, Moderátor: Nagy-Szász Istvána CPI Hotels Hungary general managere
13:00-tól Büféebéd

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.