Balatoni régióülés

A balatoni régióban több mint 50 szállodás szakember és 46 társult tag részvételével folytatódott az MSZÉSZ régióülés-sorozata 2021. szeptember 30-án az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort szállodában.


Fotó: turizmus.com


Baldauf Csabának, az MSZÉSZ elnökének és egyben a rendezvény házigazdájának köszöntője után a régiós ülés hagyományosan a tagszállodák beszámolójával kezdődött az üzletmenetről és a tervezett beruházásokról.

 

Rádóczy Andrea, az MSZÉSZ Balatoni régiójának vezetője, a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort tulajdonos-ügyvezetője arról számolt be, hogy minden füredi szálloda nagyon jó nyarat tudhat maga mögött, amiben jelentős szerepe volt a városban zajló számtalan rendezvénynek, és most is folyamatosan érkeznek a konferencia-lekérések.

 

Dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nonprofit Kft. (MTMT) ügyvezető igazgatója a kötelező szálláshely-minősítésről tájékoztatta a résztvevőket.

 

Gendur András, az MSZÉSZ gasztronómiai társelnöke, a La Perle Noire Restaurant and Lounge tulajdonos igazgatója a szállodai reggelik jellemzőiről még a Covid előtt készült országos felmérés eredményeit ismertette.

 

A munkaerőkölcsönzés és -közvetítés piacának változásairól számolt be Kótai Attila, a Service Flow Kft. munkatársa. Szavai szerint a hagyományos hirdetési módszerek ma már nem működnek, profi toborzók bevonására van szükség.

 

Az előadók sorát Baldauf Csaba, az MSZÉSZ elnöke zárta, aki néhány statisztikai adattal kezdett, de az aktuális ügyekről is szó esett:  örvendetesnek nevezte, hogy immár a szállodák is láthatják a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) heti adatait.

Beszélt arról is, hogy az MSZÉSZ napirendjén van saját rendezvényeik (Portásverseny, Év Szállodája, Év Ifjú Szállodása) újragondolása.

 

Részletes beszámoló: www.turizmus.com

 

A régióülés programja:
09:30–10:00   Érkezés, regisztráció, társult tagok kiállítása

10:00–10:30   Szállodák információcseréje az üzletmenetről, tervezett beruházásokról

10:30–11:00   Kötelező szálláshelyminősítések 2022. januártól - Előadó: dr. Princzinger Péter MTMT ügyvezető igazgató

11:00–11:30   Vendéglátás aktuális helyzete, jövőbeni kilátások - Előadó: Gendur András MSZÉSZ gasztronómiai társelnök

11:30–11:50   Társult tagok bemutatkozása

11:50–12:20   Kávészünet, társult tagok kiállítása

12:20–12:50   Munkaerőkölcsönzés, közvetítés – Előadó: Kótai Attila, Service Flow Kft.

12:50–13:20   MSZÉSZ prezentáció – Előadó: Baldauf Csaba, MSZÉSZ elnök

13:20–14:00   Büfé ebéd

14:00-tól         Bobo Fun Park - Adrenalin Aréna, a Balaton legmenőbb fedett élményparkjának megtekintése

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba