Amennyiben hírlevelünk nem olvasható, kérjük kattintson ide
mszesz
HÍRLEVÉL

MSZÉSZ hírek
Az MSZÉSZ fontosnak tartja a tagok tájékoztatását az aktualitásokról, a hatályos jogszabályokról és a Szövetség terveiről, ezenfelül lehetőséget biztosít a régiós tagok személyes találkozására, a tapasztalatok megosztására, közös ötletelésre is. A társult tagok lehetőséget kapnak termékeik, szolgáltatásaik bemutatására.

Magyarországon 2021. szeptember 1-jétől minden vendég törvényben meghatározott személyes adatát a szálláshely-szolgáltató érkeztetéskor, okmányolvasón keresztül, a szálláshelykezelő szoftverben rögzíteni, majd a Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítani köteles.

2021. szeptember 1-jétől már nem csak a szállodák szolgáltatnak az NTAK-nak napi szinten adatot, hanem az adatok visszanyerésére is lehetőség van. A hotelek saját felületükön, belépés után megtekinthetik a heti bontású forgalmi riportokat.

Legutóbbi hírlevelünk óta 1 szálloda, 1 szállodalánc és 2 rendes társult tag csatlakozott Szövetségünkhöz.
Örömmel üdvözöljük új tagjainkat!

A koronavírus nyári lecsengésének köszönhetően a szállodákban realizálódott vendégéjszakák száma 2021. júliusban – főleg az élénk belföldi kereslet miatt – országosan 12%-kal haladta meg a tavalyit, bár 36%-kal így is elmaradt még a 2019. júliusitól. A külföldi vendégéjszakák száma 2020-hoz képest 32%-kal nőtt, 2019-hez képest közel 72%-kal csökkent. A belföldi vendégéjszakák száma 7,6%-kal felülmúlta a tavalyit, s majdnem elérte (b.index: 97,1%) a 2019. júliusit.

2022 januárjától fokozatosan kezdődik meg valamennyi magyarországi szálláshely kötelező minősítése, melyet a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület végez.
Nemzetközi hírek
- Új szállodai brand: Steigenberger Porsche Design
- Kiugróan nőtt az AirBnB 2021. II. negyedéves forgalma
- Európai szállodafejlesztési riport
- A delta variáns fékezi a turizmus növekedését
- A szállodáknak a jövőben nagyon meg kell küzdeniük a tehetséges munkavállalókért


- Hotrec 2021. őszi Közgyűlés
- A Hotrec állásfoglalása az Európai Bizottság élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos ajánlásáról
- Az EU 6 országot levett a biztonságos országok listájáról
Társult tagok ajánlatai
Most könnyen, otthonról is felfedezheti az iVario és iCombi Pro előnyeit! Ide kattintva kiderítheti,hogyan!

A hazai bútoripar egyik legfontosabb szereplőjeként kiváló szakmai tudással és több évtizedes bútorgyártási tapasztalattal kínáljuk termékeinket a kereskedelmi hálózatokon túl a szálloda- és létesítményberendezés területén. A rendkívül széles termékpalettán megtalálhatóak kárpitozott bútoraink, ágyaink, matracaink, valamint vevőink kívánságait és elképzeléseit szem előtt tartva lehetőségünk van egyedi bútorok gyártására is.

Hosszú évek tapasztalata a legkorszerűbb mosó és szárítógépekkel, nagy kapacitással, modern, minőségi és környezetkímélő vegyszerekkel biztosítjuk szállodák, éttermek, wellness és bármely vendéglátóipari szolgáltató textíliáinak, a vendégek professzionális ellátásához szükséges tisztaságát.

Felhőalapú vendéglátóipari rendszerünk könnyen és gyorsan elsajátítható. Korszerű konyhai kijelző rendszerrel, készletgazdálkodási programmal, illetve E-commerce megoldással maximálisan digitalizálhatja a szükséges munkafolyamatokat. Technikai támogatást éjjel-nappal nyújtunk.

Hotelpiaci workshopot tartott az Elektro-Kamleithner Kft. és az Europa Design. Építészekkel, belsőépítészekkel és a szállodaipar szakembereivel együtt arra keresték a választ, hogy merre tart a nemzetközi és hazai hotel piac, milyen belsőépítészeti innovációk és intelligens hotelautomatikai megoldások csábíthatják vissza a vendégeket.

Nagy választékban kínálunk paplanokat, párnákat, huzatokat, matracvédőket és különböző frottír termékeket. Kérjen árajánlatot a darabszám megjelölésével munkatársunktól, Bonifert Domonkostól a +36308330162-es telefonszámon, vagy a bonifert.domonkos@naturtex.hu e-mail címen.

Tegye komfortossá és emlékezetessé vendéglátó egységét esztétikus kárpitozott ülőbútorokkal. Egyedi igények szerint, számos kiemelkedő márkából válogatott prémium bútorkínálattal állunk rendelkezésére a belsőépítészeti tervezésétől a teljes körű kivitelezésig.

A SabeeApp Szállodamenedzsment Szoftveren keresztül lehetőség van a VIZA adatbázis felé történő automatikus adatküldésre, mivel szoftverünk, okmányolvasó eszközökkel kialakított kapcsolattal rendelkezik és megfelel a VIZA rendszerbe történő adatküldés követelményeinek. Megoldásainkról tájékozódj honlapunkon.

A Fabric Protect technológia segítségével a JAB ANSTOETZ új dimenziót nyit a textilek felhasználásában: a forradalmian új Stain Free Technology megbízható védelmet biztosít a foltok ellen és hosszú távú felhasználásra ad lehetőséget. A speciálisan kezelt felületek segítségével a szennyeződések könnyen eltávolíthatók – legyen szó kávéról vagy vörösborról.

A vendégértékelések és az online megjelenés olyan szinten meghatározóvá vált, hogy ma már elképzelhetetlen az optimális árazás és bevételszint elérése ezen területek professzionális kezelése nélkül. Valósítsa meg üzleti céljait az Everguesttel!

Az Alex Fémbútor Kft. kiemelt figyelmet fordít a termékeinek fejlesztéseire.
Legfőbb szempontok nemcsak a kinézet, hanem a kényelmi faktor és a helytakarékosság maximalizálása.
Tekintse meg széles kínálatunkat:

Szállodák, éttermek esetén a személyzetről is, de a terítőről, szalvétákról, ágyneműről, törölközőről alkotott vendégvélemény számít. Mit tehetünk hozzá a pozitív kép kialakításához a mosodai karbantartás terén? Olvassa el cikkünkben!

Ön honnan szerzi be a szállodai textíliát? Külföldről vagy itthonról? Külföldről történő beszerzés bár olcsóbb, de nagy mennyiségben rendelhet, hosszú határidővel, a minőség pedig bizonytalan. Ezzel szemben a magyar gyártó, minőségben és határidőben megbízhatóbb, és a helyi gazdaságot is támogatja.

A 360°-os digitális marketingstratégia 360°-os figyelmet igényel. A MediaGenius segítségével egyetlen központi helyről építheti fel és felügyelheti az összes digitális médiakampányát. Kezelje kereső, metakereső, display és közösségi hirdetését a D-EDGE új "Reklám Channel Manager" platformjával.
Elérhetőségeink: H-1123 Budapest, Jagelló út 1-3. I e-mail: info@hah.hu
tel: +36-1-466-9462
mszesz