Amennyiben hírlevelünk nem olvasható, kérjük kattintson ide
mszesz
HÍRLEVÉL

MSZÉSZ hírek
2021. július 15-től az MSZÉSZ elnöke Baldauf Csaba, a Kolping Hotel Spa & Family Resort igazgatója, az MSZÉSZ korábbi alelnöke. Munkáját általános alelnökként a Danubius Hotels vezérigazgatója és az MSZÉSZ Ügyvezető Elnökségének tagja, Kovács Balázs segíti. A gasztronómiai társelnöki tisztséget Gendur András, a La Perle Noire Étterem társtulajdonosa, az MSZÉSZ Éttermi Szekcióvezetője tölti be 2022. december 31-ig.

A Marencich Ottó-emlékplakettet idén Géher Zoltánnak, a Zeina Hotels brand menedzserének, a Continental Hotel Budapest igazgatójának és Flesch Tamásnak, az MSZÉSZ leköszönt elnökének, a Continental Group ügyvezetőjének adományozta az MSZÉSZ a szállodaipar érdekében kifejtett erőfeszítéseiért.

A 4 döntős az MSZÉSZ tisztújító közgyűlésén mutatta be 5 perces prezentáció keretében a termékét/szolgáltatását,
s a Közgyűlés szavazása alapján a Bonomi Kft. nyerte Az év technológiai újítása 2020 díjat.

A pályázaton 24 arany, 16 ezüst és 2 bronz fokozatot adományozott a háromtagú zsűri a pontszámok alapján. A díjakat és a sorrendet a 2021. július 14-én megszervezett MSZÉSZ közgyűlésén jelentettük be.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének CSR szekciója és a HotelHero ezen a nyáron közös országos programot hirdet szállodák számára, amelynek célja, hogy összefogva demonstráljuk, mennyire fontos a turizmusban résztvevő vállalatok számára az alkalmazottak testi-lelki fittsége és egyúttal olyan környezet biztosítása, amely hozzájárul a szállóvendégek egészségének megőrzéséhez.

Az EU digitális covid-igazolvány július 1-jétől történő bevezetése, valamint az ötmillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő napon hatályba lépő kormányrendeletek több kérdést felvetettek, ezért honlapunkon összesítettük a gyakran ismételt kérdésekre adott válaszokat.

Legutóbbi hírlevelünk óta 5 szálloda, 8 társult tag és 1 oktatási intézmény csatlakozott Szövetségünkhöz.
Örömmel üdvözöljük új tagjainkat!

A KSH adatai szerint májusban a szállodák szobafoglaltsága országos szinten 23,8%, Budapesten 20,3%, a Balatoni régióban 24,4% volt. 2019 májusában ugyanez országos szinten 64,3%, Budapesten 84,3%, a Balatoni régióban 52,6% volt, azaz az idei májusi szobafoglaltság országos szinten 37%ponttal, a budapesti 64%ponttal, a balatoni 28,2%ponttal volt alacsonyabb a 2019 májusinál.

A kötelező besorolás célja, hogy minden szálláshelyen hiteles és megbízható minőséget kapjanak a vendégek, könnyebben és megbízhatóan összehasonlíthatóak legyenek a szálláshelyek. A kötelező jelleg miatt minden szálláshely, köztük a szállodák és panziók minősítését is a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület végzi 2021. július 1-től.
Nemzetközi hírek
- Ismét napirenden a COVID-19 okozta gazdasági visszaesés állami támogatásainak meghosszabbítása az EU-ban
- Hírek a rövid távú lakáskiadás világából

- A világgazdaság 2021-ben több mint 4 trillió USD veszteséget szenvedhet a COVID-19 járvány következtében
- Javulnak a szállodai mutatószámok a kereslet élénkülésének köszönhetően, azonban a költségek is jelentősen növekednek
- A járványhelyzet javulásával az utazást tervezőknek magas árakkal kell számolniuk
- Az izraeli turisztikai miniszter kéréssel fordult az Izraeli Szállodaszövetséghez
Társult tagok ajánlatai
A hazai bútoripar egyik legfontosabb szereplőjeként kiváló szakmai tudással és több évtizedes bútorgyártási tapasztalattal kínáljuk termékeinket a kereskedelmi hálózatokon túl a szálloda- és létesítményberendezés területén. A rendkívül széles termékpalettán megtalálhatóak kárpitozott bútoraink, ágyaink, matracaink, valamint vevőink kívánságait és elképzeléseit szem előtt tartva lehetőségünk van egyedi bútorok gyártására is.

Most könnyen, otthonról is felfedezheti az iVario és iCombi Pro előnyeit! Ide kattintva kiderítheti,hogyan!

A Kärcher új akkumulátoros felmosójával időt és költséget takaríthat meg, a hagyományos felmosással szemben!

Felhőalapú vendéglátóipari rendszerünk könnyen és gyorsan elsajátítható. Korszerű konyhai kijelző rendszerrel, készletgazdálkodási programmal, illetve E-commerce megoldással maximálisan digitalizálhatja a szükséges munkafolyamatokat. Technikai támogatást éjjel-nappal nyújtunk.

A minőségi vendégfogadáshoz és az újra nyitáshoz egy nyári akcióval szeretnénk segítséget nyújtani.
Kérjen árajánlatot munkatársunktól, Bonifert Domonkostól a +36308330162-es telefonszámon, vagy a bonifert.domonkos@naturtex.hu e-mail címen.

Az újranyitás és a megnövekedett forgalom miatt a vendégek elhelyezése ne jelentsen problémát! Egyedi igények szerint, prémium bútorkínálattal vállaljuk vendéglátóhelyek teraszának, kerthelyiségének, belső udvarának és lobbyjának tervezését, megújítását, teljes körű kivitelezését.

Megérkezett a JAB új vinylből készült padlóburkolat kollekciója, a Designfloor LVT 30. A kollekció autentikus élményt nyújt az olyan természetes anyagok felületének és jellegzetességeinek imitálásával,mint a fa- és kődesign. A megnyerő külső mellett a felületek tartósak és könnyen kezelhetők, ezért kifejezetten jó választás hotelek számára.

Az Elektro-Kamleithner Kft. intelligens szállodai megoldásai megfelelnek a szállodatulajdonosok és üzemeltetők legmagasabb követelményeinek, figyelembe véve a legújabb technológiai megoldásokra, esztétikus design elemekre, egyedi anyagválasztékra vonatkozó igényeket.

Gyártói akció keretében, egyes Electrolux típusokra 2021. július 31-ig beérkező megrendelés esetén 15% engedményt tudunk biztosítani!

Miele ipari mosogatógépek hotelek és éttermek számára.
Az új Miele Professional mosogatógépek magasabb hatékonyság és higiénia mellett, költséghatékonyabban működnek. Miele Professional. Immer Besser.

Cégünk igyekszik igazodni a piaci kihívásokhoz, az ügyfelek igényeihez, ezért folyamatosan modern technológiával működő új berendezéseket integrálunk kínálatunkba. Íme 5 érv, hogy miért esett legutóbb a választás ezekre az intézményi, nagymosodai és üzleti célú igényeket is kiszolgáló gépekre.

Ön honnan szerzi be a szállodai textíliát? Külföldről vagy itthonról? Külföldről történő beszerzés bár olcsóbb, de nagy mennyiségben rendelhet, hosszú határidővel, a minőség pedig bizonytalan. Ezzel szemben a magyar gyártó, minőségben és határidőben megbízhatóbb, és a helyi gazdaságot is támogatja.

Örömmel értesítjük kedves Partnereinket, hogy a Wall Concept Kft. megnyitotta új bemutatótermét és irodaházát. A részletekért keressék kollégáinkat!
www.wallconcept.hu

Az Alex Fémbútor Kft. kiemelt figyelmet fordít a termékeinek fejlesztéseire. Legfőbb szempontok nemcsak a kinézet, hanem a kényelmi faktor és a helytakarékosság maximalizálása.
Tekintse meg széles kínálatunkat:

A vendégértékelések és az online megjelenés olyan szinten meghatározóvá vált, hogy ma már elképzelhetetlen az optimális árazás és bevételszint elérése ezen területek professzionális kezelése nélkül. Valósítsd meg üzleti céljaidat az Everguesttel!

Szeretné frissíteni szolgáltatását a ma oly népszerű alkalmazások elérésével a szobai TV készülékén?
Adjon lehetőséget vendégeinek a Philips egyedi, kompakt megoldásával! Keressen minket elérhetőségeinken:
+36 30 327 4917

Központban a fenntarthatóság! A Piszke cégcsoport tagja az Assist-Trend Kft. választékát a környzeet védelmét előtérbe helyezve fejleszti tovább: természetes alapanyagokból készült, lebomló, komposztálható, újrahasznosítható termékek és környezetbarát szolgáltatások kínálatának bővítésével.

Új weboldalunkon modern, környezettudatos megoldásokkal és a legkedvezőbb csomagajánlatainkkal várjuk Önöket. Magas minőségű prémium szanitereink, villamossági termékeink, fényforrásaink, lámpatestjeink és okos megoldásaink minden igényt kielégítenek, munkatársaink szívesen segítenek.

Most egy percre képzelje el, amint nem kidobott pénzként, fájdalmas arccal tekint a vendégek által meghagyott ételhulladékra. Vajon lehetséges ez? A Joraform gépi komposztálokkal biztosan!

A GoodID okostelefonos megoldásával a szálláshelyek minimális ráfordítással, gyorsan és hibamentesen továbbíthatják vendégeik okmányadatait a PMS, illetve a VIZA rendszerekbe. A kisebb és nagyobb szálláshelyek is professzionálisan oldhatják meg a vendégek okmányolvasását – a piacon jelenleg elérhető okmányolvasók árának töredékéért.

Idén nyáron országszerte több helyszínen is találkozhat azokkal a hazai séfekkel, akik megismertetik a nagyközönséggel az ikonikus Josper grill világát:
• NPK Beef, Budapest: 06.29 – 07.19.
• Full Gas, Balatonboglár: 07.22 – 08.11.
• Palkonyha, Palkonya: 08.16 – 09.03.
• Haris Park, Budapest: 09.08 – 09.28.
Elérhetőségeink: H-1123 Budapest, Jagelló út 1-3. I e-mail: info@hah.hu
tel: +36-1-466-9462
mszesz