Amennyiben hírlevelünk nem olvasható, kérjük kattintson ide
mszesz
HÍRLEVÉL

MSZÉSZ hírek
A "Részletek" gombra kattintva az alábbi intézkedésekre vonatkozó, szakmát érintő hatályos kormányrendeletek kivonata tekinthető meg.
- A rendezvényekre, vendéglátó üzletekre, szálláshelyekre vonatkozó védelmi intézkedések
- Bértámogatások, járulékkedvezmények
- IFA és turizmusfejlesztési hozzájárulás mentesség

"A hatékony szállodai értékesítés és marketing elvei" című gyakorlati tanácsokat összefoglaló kiadványt készített a Szallas.hu, az Everguest, a MORGENS és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az általánosságok mellett a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetre is adnak speciális mankókat, melyekkel a szálláshelyek túléléséhez és sikeres újraindulásához nyújtanak segítséget.

A kilenc héten át tartó, nagy érdeklődésnek örvendő előadássorozat öt nagy témakört ölelt fel. A kiváló szakemberek minden olyan témát érintettek, melyek szállodaüzemeltetéssel, valamint post-coviddal kapcsolatosak. A 17 szakmai előadáson több mint 2200 érdeklődő vett részt MSZÉSZ tagszállodákból, tagéttermekből, illetve oktatási intézményekből.

Legutóbbi hírlevelünk óta 2 társult tag csatlakozott Szövetségünkhöz.
Örömmel üdvözöljük új tagjainkat!

A Hotelstars Minősítő Bizottság javaslata alapján a Bíráló Bizottság 4 db 3*-os, 3 db 3* superior, 2 db 4*-os és 1 db 4* superior védjegyet adományozott az alábbi szállodáknak eddig 2021-ben:

A koronavírus járvány terjedésének megakadályozására tett hazai intézkedések és a nemzetközi utazási korlátozások csökkentették a hazai szállodák iránti bel- és külföldi keresletet. Az év első hónapjában a vendégéjszakák száma országos szinten 91,8%-kal, Budapesten 92,2%-kal, a Balatoni régióban 98%-kal, a fővároson kívüli szállodákban 92%-kal maradt el a múlt évitől.
Nemzetközi hírek
- A COVID-19 elleni védőoltások számának növekedése erősíti a turisztikai keresletet
- Az ACCOR szerint minden készen áll a biztonságos utazáshoz
- „Nincs még egy ilyen szálloda”
- Hogyan kezeljük a vendégpanaszokat?
- Szállodatervezés gyorsítása mesterséges intelligencia felhasználásával

- Újabb fejlemények a rövid távon bérbeadásra kerülő lakások piacán
- Számos EU tagországban átmenetileg csökkentették az ágazat ÁFA kulcsait
- "Hosszú út a biztonságos utazásig"
- Újranyitás, a turizmus újraindulása
- Digitális oltási útlevél, zöld útlevél bevezetése az Európai Unión belüli utazások Covid-19 utáni újraindításának elősegítésére
Társult tagok ajánlatai
Tisztelje meg vendégét a tökéletes tisztasággal! HORECA tanácsadónk segít megtalálni a megfelelőt szállodája részére! Keresse HORECA szakértőnket! Födő Erika +36203799283 vagy erika.fodo@kaercher.hu

Aktualitásokról, termékeinkről, online webináriumainkról számolunk be Önöknek.

A Bonomi segítségével a különböző csatornákon (Webchat, Viber, Messenger, Whatsapp stb.) beérkező kérdéseket egyetlen, közösen használható felületen kezelhetik a munkatársak. Továbbfejlesztett Asszisztensünk pedig a leggyakoribb kérdések automatikus megválaszolásával segíti a munkájukat.

Jövőbe mutató trendek, környezettudatosság és költséghatékonyság áll cégfilozófiánk középpontjában. Olyan exkluzív szaunákat, gőzfürdőket, és okos wellness berendezéseket biztosítunk, melyek messze túlmutatnak a szokásos hazai színvonalon. A tervezéstől a kivitelezésig egyedi ajánlatokkal várjuk!

A RAUCH termékek kiváló, prémium minőséget és egyedülálló ízt nyújtanak, termékeink a magas minőségnek és folyamatos innovációknak köszönhetően sikeresek a gyümölcslé és jegestea kategóriában. Tervezzen velünk az újranyitáskor és legyünk együtt részesei vállalkozása sikerének.

Felhőalapú vendéglátóipari rendszerünk könnyen és gyorsan elsajátítható. Korszerű konyhai kijelző rendszerrel, készletgazdálkodási programmal, illetve E-commerce megoldással maximálisan digitalizálhatja a szükséges munkafolyamatokat. Technikai támogatást éjjel-nappal nyújtunk.

A minőségi vendégfogadáshoz és az újranyitáshoz egy tavaszi akcióval szeretnénk segítséget nyújtani. Kérjen árajánlatot munkatársunktól, Bonifert Domonkostól a +36308330162-es telefonszámon, vagy a bonifert.domonkos@naturtex.hu e-mail címen.


A túl sok helyet foglaló kommunális és szelektív hulladékok gyűjtése és tömörítése mindig, minden esetben megéri! A hulladékot nem csak szelektíven lehet gyűjteni, de lehet tömöríteni, bálázni, sőt még komposztálni is!

Ön honnan szerzi be a szállodai textíliát? Külföldről vagy itthonról? Külföldről történő beszerzés bár olcsóbb, de nagy mennyiségben rendelhet, hosszú határidővel, a minőség pedig bizonytalan. Ezzel szemben a magyar gyártó, minőségben és határidőben megbízhatóbb, és a helyi gazdaságot is támogatja.

Az intelligens épületek világítástervezésekor érdemes figyelmet fordítani az emberközpontú világítás kialakítására, amely a cirkadián ritmust veszi alapul, ami gyakorlatilag az ember napi biológiai órája.

Az Electrolux új 8 kg-os kapacitású félipari mosógépe és szárítógépe a SIRHA kiállításon mutatkozott be a magyar közönségnek. Számos kisvállalkozás (panziók, éttermek, fodrászatok, kozmetikai szalonok, fitneszklubok, takarítócégek, stb.) számára jelent tartós és gazdaságos megoldást.

AMED-TECH Kft. az izom- és idegstimuláló készülékek, TENS készülékek, elektródák, kábelek, gyógyászati segédeszközök és egészségmegőrző termékek webáruháza.

A hagyományos vízben történő mosás vírushelyzetben nem hatékony, mivel a fertőtlenítéshez szükséges víz magas hőmérséklete károsíthatja a ruhaneműt. A nedves tisztítás az egyetlen megoldás, amely garantálja a kényes textíliák fertőtlenítését az anyag sérülése nélkül.

A Nevadasec Kft. több mint 10 éve főként szállodákra
fókuszálva nyújt vagyonvédelmi és építményüzemeltetési
szolgáltatásokat. A nemzetközi lánchoz tartozó hoteleknek speciális elvárásoknak kell megfelelniük. Mi ehhez kizárólag jó megjelenésű, intelligens, nyelveket beszélő személyzetet biztosítunk.

Újranyitásra két hétre díjmentesen beállítjuk a mosási technológiát és biztosítjuk a hozzá tartozó vegyszermennyiséget. Jelentkezzen az info@profsupport.hu e-mail címen és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Mi már tervezzük a jövőt, a Zsoldos Pálinka Manufaktúra a bizalom alapjaira építve igyekszik segíteni az újrakezdést. Valljuk, hogy a jó pálinka gasztronómiai élmény, kínálják Önök is díjnyertes párlatainkat!

Elindult hazánk első Hotel TV webáruháza! Gyors és szakszerű megoldásra van szüksége? Válogasson ízlése szerint és kérjen tanácsot szakembereinktől! Minden, ami TV, kijelző, a hozzájuk megfelelő tartó és a nélkülözhetetlen TV hálózat, az antennától a végpontig, megtalálható nálunk! www.hoteltvshop.hu

Megérkeztek 2021-es termékeink. Folyamatosan bővülő prémium bútor kínálatunk mellett egyedi beszerzést is vállalunk, amivel könnyedén berendezhet szobákat, teraszokat, wellness tereket.

A Berkel márka már több mint 120 éve garancia a minőségi és megbízható szeletelőgépekre. Mint az első kézi meghajtású hússzeletelő gépek feltalálója vált ismerté, de ma már az elektromos üzemű professzionális szeletelőgépek piacán is elismert világmárka.

Szállodai minőségű függönyök készítése, karnisok felszerelése szakszerű, gyors, precíz munkával. Ágysálak és díszpárnák varrása egyedi igényekhez és méretekhez igazodva.

A Galaxy Gate a szállodában diszkréten elválasztja az előcsarnokot az étkezőtől anélkül, hogy megzavarná a nyitott tér érzését. A beléptetőrendszer szabályozza az étterembe érkezők létszámát, melynek kontrollja napjainkban elengedhetetlen, és oda csak az arra jogosultakat engedi be.

Vendégei az IT világot illetően is elvárják az összes otthon megszokott kényelmi szolgáltatást amíg az Ön hotelében tartózkodnak? A CommScope Ruckus vezetékes, Wi-Fi és IoT termék palettája digitálisan kápráztatja el az Ön vendégeit!

Cégünk Egészségügyi kártevőirtó és fertőtlenítő szakemberei végzik partnereinknél a légtér- és felületfertőtlenítést. Hidegködöléses eljárással, kontakt fertőtlenítőszert juttatunk ki a légtérbe, ami 1 órán belül oxigénre bomlik le elpusztítva a vírusokat. Elérhetőség: Sebestyén László 06-30-773-0635
Elérhetőségeink: H-1123 Budapest, Jagelló út 1-3. I e-mail: info@hah.hu
tel: +36-1-466-9462
mszesz