Fenntarthatóság

2022január 31

2021. december 15-én az Európai Unió közelebb került 2050-re kitűzött céljához, a szén-dioxid-semlegességhez. Az Európai Bizottság elfogadta a második javaslatcsomagot, mely a gáz-, a karbon-, illetve az ingatlanpiac szereplőit érintik majd. A javaslatcsomag az ingatlanok felújításával kapcsolatos energiahatékonysági terveket rögzíti, az üvegházhatású gázok kibocsátásának legalább 55%-os csökkentését 2030-ig.

 

 

Az Európai Bizottság a lehető leghamarabb el kívánja kezdeni az épületek felújítását. 2030-tól minden új épületnek szén-dioxid-semlegesnek kell lennie. A fosszilis tüzelőanyaggal működő fűtési rendszerek 2027-től már nem lesznek jogosultak állami támogatásra.

 

A kezdeti beruházási költségeket az Európai Bizottság 150 milliárd euróval támogatja. A HOTREC véleménye szerint az uniós intézményeknek több figyelmet kell fordítaniuk a kkv-kra, tovább kell ösztönözniük őket a zöld üzleti modellre való átállásra. Illetve a vállalkozásoknak és a munkavállalóknak is további támogatásra lesz szüksége az új képzésekhez, készségeik fejlesztéséhez.


A HOTREC támogatja az új javaslatot, mivel az energiahatékonyság közös célt szolgál, azonban véleményük szerint nem tartalmazhat olyan bürökratikus adatgyűjtést, amely terheket ró a fogyasztókra.

 

Forrás: www.hotrec.eu/newsletter

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.