Az Airbnb felfüggeszti működését Oroszországban és Fehéroroszországban

2022április 22

A Newsweek-ben megjelent cikk szerint az Airbnb megtiltotta az orosz és fehérorosz állampolgároknak, hogy a cég platformján keresztül lakást foglaljanak. Egyúttal április 4-től kezdődően törölték a már meglévő foglalásaikat.

 

Az Airbnb vezérigazgatója, Brian Chesky jelentette be először, 2022. március 4-én, hogy az Airbnb felfüggeszti tevékenységét Oroszországban és Fehéroroszországban.

 

Az Airbnb-nek korábban több mint 93 ezer lakása volt Oroszországban és közel 4 ezer Fehéroroszországban

 

Az Airbnb az orosz inváziót követően támogatta Ukrajnát. Idén február 28-án bejelentették, hogy térítésmentes, rövid távú szállást biztosítanak 100 ezer ukrán menekült számára. Ennek költségeit a cég vállalta, illetve adományokból fedezte.

 

A felhasználók arra használták az oldalt, hogy szállást foglaljanak anélkül, hogy utaznának, ezzel támogatva a háborús övezetben rekedt ukránokat.

 

Brian Chesky 2022. március 12-én arról számolt be, hogy 434 ezer éjszakát foglaltak a menekültek részére Ukrajnában, s ezáltal kb. 1,5 millió USD bevételt hoztak az ottani lakásbérbeadók számára.

 

Forrás: Newsweek

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.