1600 adag étel a rászoruló családoknak

2022március 02

A HotelHero és az MSZÉSZ CSR szekció második országos és immár a határon is átívelő megmozdulásának eredményeként 1600 adag étel készült rászoruló családoknak.

 

 

A szállodák és éttermek legutóbbi összefogásának eredményeképpen 2022. február 27-én vasárnap, összesen 1600 rászoruló jutott egy-egy tányér meleg ételhez. Országszerte,  valamint egy pozsonyi szállodai helyszínen, összesen 16 konyhában közel 50 séf és szakács vett részt az akcióban. A pozsonyi hotellel kiegészülve a jótékonysági főzés így már nemzetközi szintre lépett.

 

A vidéki helyszíneken a Mirbest Cégcsoport Kft. szponzorálta az alapanyagokat és a csomagolóanyagot.  Az elkészült és kiadagolt ételeket vidéken és a határon túl a Magyar és a Szlovák Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei juttatták el a azokhoz az intézményekhez és családokhoz, akiknek erre a leginkább szükségük van.

 

Az akció keretében a séfek Bácskai rizseshúst készítettek csemege uborkával, a pozsonyi helyszínen pedig a szlovák hagyományokhoz közelebb álló babgulyás került az OZ Vagus hajléktalanszálló lakóinak asztalára.

 

A budapesti helyszíneken a korábbi alkalmakhoz hasonlóan a Heti Betevő csapata szponzorálta az alapanyagokat és a kész ételt az ő önkénteseik szállították az általuk támogatott szervezetekhez.

 

A HotelHero nevében Zsiros-Varga Kitti köszönetét fejezte ki a résztvevő kollégáknak:

Budapesten a Courtyard by Marriott Budapest City Center, a Danubius Hotel Hélia és a HILTON Budapest séfjeinek és vezetőségének. Vidéken a Duna Wellness Hotel- Baja, Ambient Hotel & Aroma Spa-Sikonda, Corso Hotel-Pécs, Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel & Spa-Zalakaros, Novotel Szeged, Hotel Sopron, Hotel Fiume-Békéscsaba, Novotel Székesfehérvár, Colosseum Hotel Mórahalom, Hotel Európa Fit****superior -Hévíz, Residence Hotel Balaton-Siófok, Hotel Caramell-Bükfürdő és a Hotel Jogar-Balatonföldvár munkatársainak. Külön köszönet a CPI cégcsoporthoz nemrégiben csatlakozó pozsonyi Clarion Congress Hotel Bratislava munkatársainak, akik első határon túli szállodaként csatlakoztak a kezdeményezéshez.

 

Több vidéki helyszínen is regionális összefogás alakult ki. A Novotel Székesfehérvár szállodában a Magyar Vöröskereszt alelnöke, Dr. Fábián Károly a közös főzés utáni sajtótájékoztatón hangsúlyozta, milyen fontos az összefogás és, hogy milyen nagy szükség van ezekre az akciókra.

A Magyar Vöröskereszt számára is különleges lehetőség volt újra részt venni a jótékonysági akciójában, hiszen a kezdeményezés révén azok a megyei szervezeteik is bekapcsolódhatnak a szociális segítségnyújtásba, ahol nincs intézményi ellátás vagy rendszeres, napi szintű szociális étkeztetés. Alaptevékenységük részeként minden megyében tartós élelmiszercsomaggal segítik a lakosságot, de az akciónak köszönhetően az ország számos pontján meleg ételt tudtak eljuttatni a nélkülözőknek. A határon átívelő segítségnyújtásban a Szlovák Vöröskereszt is aktív szerepet vállalt, hogy még több olyan ember lakhasson jól, akiknek ez ritkán adatik meg.

 

“Büszkék vagyunk arra, hogy egyre többen csatlakoznak akcióinkhoz és már határon túlon is részt vettek a második közös főzéses megmozdulásunkban. Ezúton is köszönjük a Mirbest Cégcsoport Kft -nek a támogatást és partnereinknek a Heti Betevőnek, a Magyar és a Szlovák Vöröskereszt munkatársainak, hogy a megfelelő helyekre segítettek eljuttatni a vasárnapi ebédet!”- mondták a HotelHero főszervezői: Zsiros-Varga Kitti, Anek Dóra és Dudás Ildikó.

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy https://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.