Északi régióülés

A Hotel Eger & Park szállodában október 20-án megtartott északi régióülésen a tagság egyöntetűen erős nyárról számolt be. Az utolsó negyedévvel kapcsolatban már megosztottabban nyilatkoztak a szállodások: akad, aki továbbra is optimistán tekint az év utolsó hónapjai elé, de inkább a borúlátás a jellemző. 2021 első negyedévének kilátásai miatt pedig kifejezetten aggódnak a szolgáltatók, ezért továbbra is reménykednek az állami mentőövben a munkahelyek megtartása érdekében.

 

A térség szolgáltatói számára jó hír, hogy az észak-magyarországi régió turisztikai versenyképessége nagyon erős – ez Hegedűs Attilának, a BDO Magyarország ügyvezető partnerének előadásából derült ki, aki befektetési szempontból elemezte Észak-Magyarországot. Az elmúlt hónapokban két jelentős szállodanyitás is történt (Avar Hotel, Mátrafüred és Hotel Allure, Eger), és folyamatban van több új fejlesztés, és a meglévő szállodák bővítése.


Egri Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője, Szabó Ferenc számolt be a régiós álláskeresők megoszlásáról, az eddigi támogatásokról, és a jövőben elérhető állami és EU-s foglalkozástámogatási lehetőségekről.

 

Sárvári-Deák Zsófia, az MSZÉSZ főtitkára ismertette a KSH régiós adatait, melyekből látszik, hogy az Észak-magyarországi idegenforgalmi régióban az erős nyári kereslet ellenére sem érték el a szállodák a tavaly júliusi, illetve augusztusi vendégéjszakaszámot. Továbbá beszámolt a szövetség aktuális híreiről, a meghirdetett pályázatokról, a napokban indult, Hotelstars szállodákat népszerűsítő hotelcsillagok kampányról.

 

A régióülés végén a tagság megválasztotta a következő kétéves ciklusra a tisztségviselőket:

 

A leköszönő Ivacs Lajos helyett régióvezetőnek választották meg az eddig helyettesi pozíciót betöltő Görög Rudolfot (Prónay-kastély, Alsópetény), helyettesei Harmati Judit (Hotel Eger&Park) és Dusek Mónika (Hotel Castellum, Hollókő) lettek, akik szintén újak ezen a poszton.

Balról jobbra: Dusek Mónika, Görög Rudolf, Harmati Judit


A régióülés programja:

 

9.30-10.00

Érkezés, kávészünet, kiállítás
10.00-10.10 Köszöntő
10.10-10.30 Társult tagok bemutatkozása

10.30-11.00

Szabó Ferenc Munkaügyi Hivatal osztályvezetője - Munkahelyi támogatások, lehetőségek a jelenlegi helyzetben
11.00-11.30 Hegedűs Attila BDO Magyarország  -  Szállodafejlesztésekről röviden: Volt, van, várható és mi van a tulajdonosi döntések mögött
11.30-12.00 Sárvári-Deák Zsófia, MSZÉSZ főtitkár - MSZÉSZ beszámoló
12.00 Tisztújítás

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

457

Szálloda

39.241

Szállodai szoba