Év Szállodája 2014 pályázati felhívás

2013június 26


A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az MT Zrt. – vel együttműködve


- a kiemelkedő bevételi teljesítmények és szolgáltatások közötti összefüggés bemutatása,
- a minőségi szolgáltatások előtérbe állítása,
- a „best practice” módszerek terjesztése,
- a hazai szállodaipar hírnevének erősítése érdekében

meghirdeti az „ÉV SZÁLLODÁJA” pályázatát az alábbi feltételekkel:


A pályázatot az MSZÉSZ a legalább 2012. január 1. óta üzemelő, „full service” szolgáltatásokat nyújtó, 3-4-5* szállodák részére (amelyek reggelin kívül, ebédet és vacsorát is szolgáltató étteremmel rendelkeznek ), valamint külön „select service” szolgáltatásokat nyújtó 3-4* szállodák részére (amelyek éttermükben csak reggelit szolgáltatnak) írja ki.

A pályázaton fenti szolgáltatásokat nyújtó, minden MSZÉSZ tagszálloda részt vehet. A HSU minősítéssel rendelkező szállodák a „minőség” elbírálásánál plusz pontokat kapnak.A PÁLYÁZATI KRITÉRIUMOK

  • a szállodák piaci teljesítményére vonatkozó mutatószámok,
  • innováció,
  • szolgáltatások minősége,
  • humánpolitika,
  • Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás (CSR)


A pályázó írásos pályázati anyagot készít (melyhez csatolni szükséges egy nyilatkozatot, hogy a vizsgált 2012. január 1. – 2014. szeptember 30. közötti időszakban nem volt ellenük jogerős NAV, fogyasztóvédelmi, munkaügyi, közegészségügyi bírság), s amely a szálloda rövid általános bemutatása – főbb célkitűzések, vendégszegmensek, szolgáltatások – mellett az alábbiakat tartalmazza:

 

  • Milyen teljesítményt ért el 2012 – 2013 – ben, illetve 2013 – 2014 I.-III. negyedévben szobafoglaltságban, bruttó átlag szobaárban, bruttó REVPAR – ban és bruttó TREVPAR – ban. Az értékelésnél ezeket hasonlítják a kategória országos, régiós, településenkénti átlagához a KSH adatainak figyelembe vételével.
  • Milyen innovatív, egyedi, sikeres módszereket alkalmaznak az értékesítésben, a marketingben, az üzemeltetésben .
  • A szolgáltatások minőségének értékelése mystery shopping vizsgálatok, illetve a szállodáról hazai és nemzetközi vendégvélemény gyűjtő portálokon megjelenő észrevételek alapján történik. / Tripadvisor, Booking.com, Expedia, HRS, Holiday Check, Szállás.hu , stb./
  • A szálloda munkavállalóira kiterjedő motivációs politikája, képzések szervezése.
  • A szálloda Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás (CSR) terén végzett tevékenységének bemutatása

 


PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSA

A pályázatra jelentkező szállodák teljesítményét 5 tagú elismert szakemberekből álló Bíráló Bizottság értékeli.

A Bíráló Bizottság a beérkezett pályázati anyag, a mystery shopping, a vendégvélemények értékelése alapján javaslatot tesz kategóriánként a pályázók sorrendjére, amit az MSZÉSZ Választmánya hagy jóvá.
A PÁLYÁZÓK TELJESÍTMÉNYE ÉRTÉKELÉSÉNEK MÓDJA

az értékelésnél a zsűri 5 témát vesz figyelembe. Ezek közül a piaci teljesítményre vonatkozó mutatószámokat max. 30, az innovációt max. 15, a szolgáltatások minőségét max. 30, a humánpolitikát max. 15, Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás max. 10 pontra értékelheti,  azaz az elérhető pontszám összesen 100. A HSU minősítéssel rendelkező szállodák a minőség kritériumnál + 10 pontot kapnak. Ezek, ha minden követelményt 100%-ban teljesítenek, 110 pontot érhetnek el.DÍJAZÁS

 

A pályázaton induló minden szálloda „emléklapot” kap, a kategóriánként megválasztott „ÉV SZÁLLODÁJA” az erre az alkalomra 2015 januárjában szervezett díjátadó gálán – a turizmus állami irányítása, és a sajtó képviselőinek jelenlétében – oklevelet, plakettet kap, ami alapján marketingjében egy évig használhatja az „ÉV SZÁLLODÁJA” címet. Az MSZÉSZ az MT ZRT támogatásával bel- és külföldön tájékoztatást ad a magyarországi „ÉV SZÁLLODÁJA” nyerteseiről.

 

MT Zrt. támogatás (részletek hamarosan)A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSI HATÁRIDEJE ÉS HELYE

 

2014. október  31. 14 óra, az MSZÉSZ Titkársága.


MSZÉSZ Titkárság


Cím: 1123 Budapest, Jagelló út 1-3.
Tel: +36-1-466-9462
Fax:+36-1-322-3854
E-mail: info@hah.huA PÁLYÁZAT DÍJA

 

KATEGÓRIA

 

DÍJ

3-3* superior kategóriában

60.000 Ft + ÁFA*

4*-4*superior kategóriában 90.000 Ft + ÁFA*
5*-5* superior kategóriában 120.000 Ft + ÁFA*

 

*a díj tartalmazza a szervezési költségek mellett 2 fő részvételének költségeit a díjátadó gálán, amelyet a pályázat benyújtásáig kell átutalni a Magyar Szállodaszövetség Szolgáltató Kft 11795009-29909489-00000000 számú számlájára.


A pályázók teljesítményének értékelése során szerzett információkat az MSZÉSZ bizalmasan kezeli, és kizárólag a pályázatok értékeléséhez használja fel.
A pályázatokkal kapcsolatos bármilyen kérdésben az MSZÉSZ Titkársága áll rendelkezésre.

 


Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

456

Szálloda

39.857

Szállodai szoba

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy http://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.