Műhelymunka séfeknek - Debrecen, 2019. május 15.
Az idei „Műhelymunka séfeknek” rendezvénysorozat harmadik állomása Debrecenben került megrendezésre, melyet a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és az Unilever Food Solutions közösen szervezett a hazai gasztronómiában dolgozó szakemberek részére.
Május 15-én a Hotel Lyciumban közel 40 séf gyűlt össze a térség szállodáiból, éttermeiből.
A program célja, hogy közvetlenül bemutassa a főzési gyakorlatba illeszthető legmodernebb technológiákat, kiváló minőségű alapanyagokat felhasználva, valamint, hogy lehetőséget biztosítson a tapasztalatok megosztására, illetve véleménycserére is.
A rendezvény, a már megszokott csapat együttes munkájával jött létre. Az Assur Kft. a hűtőszekrényeket, a Rational International a konyhai gépeket biztosította, míg a Bonduelle Central Europe Kft. alapanyagokkal támogatta az eseményt.
Vomberg Frigyes, meghívott sztárséf a gasztronómia jelenéről és annak jövőbeni fejlődéséről beszélt. Arra biztatta a rendezvényen résztvevő kollégáit, hogy nyúljanak vissza a múltba és őrizzék meg a magyar konyhát.
Várszegi Zsolt, az Unilever Food Solutions vezető fejlesztő séfjének irányításával készültek el az ételek, melyben nagy szerepet vállaltak a Rational International séfjei és a Hotel Lycium éttermi csapata is.
A hévízi és siófoki állomás után a debreceni rendezvény zárta az idei tavaszi, vidéki road-showt, mely ősszel folytatódni fog.