Amennyiben hírlevelünk nem olvasható, kérjük kattintson ide
mszesz
HÍRLEVÉL 2016.12.20.

MSZÉSZ hírek
A 2016. november 23-24-én Bükfürdőn, a Caramell Premium Resort szállodában megrendezett Közgyűlés tartalmas, szakmailag érdekes előadásokkal várta az érdeklődőket. Ezek nagy része elérhető honlapunkon.

Az MSZÉSZ XLIV. Közgyűlésén Dr. Bienerth Gusztáv, kormánybiztos úr személyesen nem tudott részt venni, ezért levélben köszöntötte a Szövetség tagjait.

Négy év után ismét megújult a Szállodaszövetség honlapja. Az új weboldal a novemberi Közgyűlésen került bemutatásra. A megújult design mellett mobil eszközökön is elérhetővé vált az oldal.

2016. november 18-án, a Hilton szállodában került megrendezésre a IV. Országos Gunst András Portásverseny. A Parlament Hotel fiatal portása, Németh Bálint nyerte a versenyt. A szoros megmérettetés eredménye megosztott második helyezés lett: Csontos Krisztina, Corinthia Hotel Budapest, Gere Orsolya, Kempinski Hotel Corvinus Budapest.

A 2016. Év Ifjú Szállodását ünnepélyes keretek közt a bükfürdői Közgyűlésen hirdették ki. Galló Zsolt a Wellness Hotel Katalin**** szállodaigazgató-helyettese és marketing&sales manager-e.

Az MSZÉSZ által 1995-ben indított környezetvédelmi ZÖLD SZÁLLODA pályázatoknak eddig közel 200 nyertese volt.
A 2016. évi pályázaton 39 szálloda szerezte meg a "Zöld Szálloda" címet.

Az MSZÉSZ - sok éves hagyománya szerint - 2016. december 14-én, a Continental Hotel Budapest szállodában tartott nyugdíjas találkozót.

Régóta és ténylegesen fennálló stratégiai partnerségét erősítette meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központtal (BFTK Nonprofit Kft.). A felek az együttműködés feltételeit és céljait rögzítő megállapodást ünnepélyes keretek között az MSZÉSZ bükfürdői közgyűlésén írták alá 2016. november 24-én.

A BFTK egy év végi találkozóra látta vendégül a budapesti szállodaigazgatókat 2016.december 12-én a Vörösmarty téri Gourmet-házban. A megjelent
30 szállodaigazgatónak a BFTK tevékenysége mellett a hivatalos városkártya család előnyeit és értékesítési lehetőségeit is bemutatták.

Az MSZÉSZ és a Szallas.hu között stratégiai együttműködési megállapodás megkötésére került sor a szállodások őszi Közgyűlésén.
Ennek célja a belföldi turizmus területén piacvezető portál és a szállodások munkájának kölcsönös támogatása információkkal, szakmai ismeretek átadásával, a Hotelstars minősítési rendszer népszerűsítésével.

Megjelent a Szövetség legújabb Trend riportja, mely a hazai szállodaipar teljesítményét mutatja be. Az előző hónapok elemzései az alábbi oldalon találhatóak meg:
http://www.hah.hu/elemzesek/trend-riport

Három szálloda, egy oktatási intézmény és hét társult tag nyert felvételt Szövetségünkbe.

Az elmúlt 3 hónapban 32 szálloda minősítése zajlott le sikeresen.
Jelenleg 334 szálloda rendelkezik érvényes minősítéssel.

2016. november 25-én, a Continental Hotelben tartották a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat ünnepélyes díjátadását, melyen három MSZÉSZ tagszálloda is eredményesen szerepelt.

HOTREC hír
Ausztria is betiltja az árparitási klauzulát, mely szerint a szállodák saját csatornákon nem adhatnak kedvezőbb árakat és feltételeket az OTA-knál.
Társult tagok ajánlatai
Az adott szállodai csillagkategória előző évi szobakihasználtsági adatait is figyelembe vevő zenei jogdíjszámítást alkalmaz az Artisjus 2017-ben. A jogkezelő ezenkívül több területen egyszerűsít, illetve csökkenti a díjtételeket: például jelentősen nő az új zenefelhasználók belépő kedvezménye.


Magyarországon több, mint 20 éve jelenlévő Bonduelle Food Service új fejezetet nyitott a vendéglátóipar szakemberei számára. Az egyedülálló Minute technológiával kifejlesztett gyorsfagyasztott zöldségeink GŐZBEN PÁROLÓDNAK – ezáltal felhasználáskor minimális a vízveszteség.

A világ legnagyobb közvetlen jogkezelésű zenekatalógusából állítottunk össze zenei csatornákat, melyek a hotelek körében is egyre népszerűbbek. A szolgáltatás elindulása óta, már több mint 400 vendéglátóhelyen hallgathatják a vendégek a közvetlen jogdíjas zenét.

Hallgasson bele zenei repertoárunkba: www.ccast.hu

A 100% Ceylon Hyson teákat már Sri Lankán, a termelő országban csomagolják aromazáró tasakba, ezzel őrizve meg a Ceylon védjegy által garantált magas minőségű termék aromáit és frissességét. 10 féle ízesítésben és 100db-os kiszerelésben érhetőek el az egyesével csomagolt filteres teák.

Kiemelkedő sikereket érünk el a szőnyegek állagmegóvása, a bútorok visszaporosodása, a belterek levegőjének minősége tekintetében.
Nem használunk semmilyen vegyszert, az atkák és a por eltávolítása a hengerkefék és a szívóerő segítségével történik.
Programunk a Hotelstars minősítésben 10 pontot ér.

A Caffe Perte az elmúlt tizenöt esztendőben fogalommá vált a HORECA kávépiacon. Tradicionális olasz receptek alapján, hetente több alkalommal helyben, frissen pörkölt kávékeverékeinket több, mint ezerötszáz elégedett partnerünk részére szállítjuk rendszeresen.

Testreszabott szolgáltatásokat és kapcsolódó képzéseket kínálunk, többek között saját követelményrendszer szerinti belső ellenőrzés; mystery check; élelmiszer-higiéniai engedélyeztetés (HACCP-rendszer kiépítés/működtetés/módosítás/felügyelet); vallási követelményrendszer (HALAL, KÓSER); akkreditált energiahatékonysági tanúsítás (ISO50001).

Kérje ajánlatunkat!
Igényelje mintakollekciónkat!
Merüljön el referenciáink között!
Tudjon meg többet termékeinkről!
Tájékozódjon cégünkről, cégfilozófiánkról!
Elérhetőségeink: H-1123 Budapest, Jagelló út 1-3. I e-mail: info@hah.hu
tel: +36-1-466-9462
mszesz