Állásfoglalások

2013november 15
Állásfoglalás az idegenforgalmi adóval kapcsolatban A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége – a 2014 évi költségvetés, az azzal kapcsolatos adózási jogszabályok néhány napon belül történő elfogadása előtt - ismét szükségesnek tartja felhívni a figyelmet a budapesti IFÁ-val kapcsolatos anomáliákra.
2013július 26
Érdemes kivárni pénztárgép ügyben Bár már három, a NAV-val online adatkapcsolatra képes pénztárgép kapta meg az engedélyt az MKEH-tól, ezek egyelőre még nem lesznek kaphatók a kereskedőknél. A készülékeket tesztelik, s csak ez után indulhat a sorozatgyártás is, ami további heteket vehet igénybe (Turizmus.com)
2013január 22
MSZÉSZ állásfoglalása az Artisjus 2013 évre megállapított jogdíjairól Álláspontunkat az NGM messzemenően támogatta, ők is a “tényleges igénybevételhez kapcsolódó, az érintett gazdasági szereplők teherbíró képességét figyelembe vevő” rendszert javasoltak kialakítani.
2012november 20
Ajánlások szállodák részére a kuponos kedvezményes portálokkal kialakítandó együttműködésre A kuponos kedvezményeket nyújtó akciókban való részvételtől a hotelek a tapasztalatok szerint nem számíthatnak a forgalom nyereséget is tartalmazó növekedésére.
2012május 14
Az MSZÉSZ szakmai állásfoglalása a BDTM által kidolgozott Budapest Turizmus Stratégia 2012/2013-1017 anyagról Budapest turizmus stratégiája akkor lehet sikeres, ha az hozzájárul a fővárosban a turizmusban működő vállalkozások, s ebben az esetben a szállodák vendégforgalmának, árbevételének növekedéséhez, elősegíti fenntartható, gazdaságos működésüket.
2012február 17
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének állásfoglalása a Turizmusról és vendéglátásról szóló törvényrõl Egyetértünk az előterjesztés céljával, amely szerint a turizmus és vendéglátás törvényi szabályozása kivételre kerül a kereskedelmi törvény hatálya alól, azt önálló ágazati törvényben szabályozzák.

 

Állásfoglalások 2011 archív

 

Állásfoglalások korábbi archív

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

448

Szálloda

39.254

Szállodai szoba