Műhelymunka séfeknek - Hotel Európa fit, Hévíz

2019március 05

Az Unilever Food Solutions elkötelezett a séfek edukációjában, a hazai vendéglátás megújításában. Ez a hitvallás a közös pont a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével, amelynek kiemelt támogatójaként az idei évtől közös programsorozatot indítottak, Műhelymunka Séfeknek címmel. A legkorszerűbb információkat viszik házhoz, és gyakorlati tudást közvetítenek ezeken a személyes hangú találkozókon, amelyeknek első állomása február 27-én volt Hévízen, a Hotel Európa Fit szállodában.

 

A programsorozat induló témája a büfékínálat volt, az ebben szerepeltethető ételek készítése és tálalása, valamint az ehhez kapcsolódó elméleti és gyakorlati megoldások bemutatása. A képzések helyét mindig a MSZÉSZ tagszállodáiból választják ki, ahol – mint elsőként a Hotel Európa Fit szállodában is – a szakácsok és a séf is részese a náluk rendezett eseménynek.Az ételeket a program előestéjén a rendezvényszinten előkészítették, majd másnap, a vendégek jelenlétében, az Európa Fit Hotel séfjének, Sendula Péternek és csapatának, valamint Fejes Györgynek, a Danubius Hotel Annabella konyhafőnökének közreműködésével szervírozták.
Ehhez még további ötletekkel is szolgált az utazó edukációs csapatot kiegészítő Vomberg Frigyes séf, aki a hely adottságaihoz és a séfektől érkezett kérdésekhez igazította előadását, melyben a szaktudásra és az igényességre helyezte a hangsúlyt, ami az egész programsorozat legfontosabb üzenete és célja. A bemutató középpontjában azok a megoldások álltak, amelyekkel tervezhetővé válik a nagy adagos ételkészítés (Hévízen például a hal és a csirke), és látványossá a tálalás, hogy az egyes variációk ne tűnjenek gépiesnek vagy lélektelennek.

 

A jelentkezők továbbra is közvetlenül a Szövetségnél regisztrálhatnak, és tőlük tájékozódhatnak a következő állomásokról, a három tavaszi és három őszi képzésről. A Műhelymunkán legközelebb április 16-án lehet  részt venni, a siófoki Hotel Azúrban, ahol Várszegi Zsolt partnere Bennó László vendégséf lesz, a Hotel President konyhafőnöke. Érdemes minél előbb regisztrálni, mert a hévízi eseményre a 70 férőhely nagyon hamar betelt.

 

Szerző: Szikora Katalin, Vendéglátás Magazin

Foglaljon szobát tagszállodáinkban!

Tovább

400

Szálloda

35.000

Szállodai szoba

Stratégiai partnerek

Oldal ajánlása e-mailben
X
Ajánlja ezt a tartalmat családtagjának, munkatársának, barátjának, ismerősének.
Töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg az e-mail küldése gombot!

Feladó  
Név:
Email:
Címzett  
Név:
Email:
Tárgy http://www.hah.hu:
Üzenet
A megadott személyes adatokat (e-mail cím, név) csak ezen cikk továbbítása során használjuk fel és semmilyen formában nem őrizzük meg.